Teckna/avsluta prenumeration

Som prenumerant på något av våra paket(Komplett, Helg, Digital eller Plus) får du tillgång till plusmärkt innehåll på alla MittMedias nyhetssajter och appar. Det innebär lokala nyheter, sport, debatt och mycket mer från 20 sajter och 24 appar, från Örnsköldsvik i norr till Askersund i söder. Lista – Här har du tillgång till plusmärkt innehåll »»

Om du fått en faktura så hittar du det på den. Det går också bra att mejla eller ringa vårt kundcenter så hjälper vi dig.
Om du prenumererar på Plus kan du själv avsluta din prenumeration genom att logga in på ditt konto. Klicka på länken ”Avsluta din prenumeration på Plus” som du hittar under rubriken ”Gör det själv” här ovan. Om du prenumererar på något av våra övriga nyhetspaket avslutar du din prenumeration genom att ringa till vårt kundcenter.
Innehåll och artiklar som är märkta med plus är exklusivt för dig som kund. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till denna lokaljournalistik när, var och hur du vill. Är du inte kund hos oss, teckna vårt nyhetspaket Plus för endast 1 kr första månaden och få fri tillgång till hela nyhetssajten och nyhetsapp. Klicka här för att köpa Plus »»
Varje år inträffar ett antal papperstidningsfria dagar då ingen tidning levereras. Dessa infaller på nyårsdagen, trettondedag jul, långfredagen, annandag påsk, första maj, kristi himmelfärds dag, Sveriges nationaldag, midsommarafton, midsommardagen, alla helgons dag, julafton (om den infaller på en tisdag eller fredag) samt juldagen.
Till Toppen

Adressändring och prenumerationsuppehåll

Det går att göra uppehåll på en tidningsprenumeration eller en taltidningsprenumeration, men inte på en e-tidningsprenumeration. Uppehållet måste vara minst 5 dagar och max 2 månader långt. Om uppehållet är längre än 7 dagar förlängs din prenumeration med de dagar som överstiger de 7 första. Exempel: Har du ett uppehåll på 8 dagar flyttas din prenumeration fram med en dag. Du kan göra ditt uppehåll själv här på sajten eller genom att kontakta vårt kundcenter.

Från det att du gjort din tillfälliga adressändring tar det tre arbetsdagar innan tidningen börjar komma till den nya adressen. Eftersändning kan du göra själv här på sajten eller genom att kontakta vårt kundcenter. Tidningen eftersänds kostnadsfritt inom Sveriges gränser. Är adressen utanför spridningsområdet och delas ut med post får du räkna med någon dags fördröjning.

Nej, vi distribuerar inte papperstidningen till andra länder. Däremot kan du alltid läsa e-tidningen, den digitala kopian av papperstidningen, utomlands så länge du har tillgång till internet. E-tidningen ingår i alla våra prenumerationsformer.
Till Toppen

Taltidning

Taltidningen är en lätthanterlig service som ger dig tillgång till hela papperstidningens innehåll. Du bläddrar enkelt mellan olika avdelningar, precis som i papperstidningen, från exempelvis nyheter, kultur till sport. Du lyssnar på taltidningen i en taltidningsspelare som ingår i din prenumeration av taltidningen eller med hjälp av en app i din mobil, surfplatta eller via datorn.
Du beställer taltidningen genom att fylla i vårt formulär Beställ taltidning. Du kan också ringa vårt kundcenter så hjälper vi dig.
Om du redan har en papperstidningsprenumeration i hushållet kan du komplettera den med en taltidningsprenumeration till rabatterat pris. Kostnaden för att komplettera med taltidning är då endast 10% av ordinarie pappersprenumerationspris.
Mer information om taltidningar finns på myndigheten för tillgängliga medier på www.mtm.se.
Klicka här för att ladda ned en broschyr om taltidningen.
Till Toppen

Konto och inloggning

Klicka här för att välja ett nytt lösenord. Du kan även kontakta vårt kundcenter för att få hjälp.

Nej, det är inte möjligt att ha flera inlogg kopplade till samma prenumeration. Inlogget är kopplat till den person som står skriven på prenumerationen och ska betraktas som en värdehandling. Personen som står på prenumerationen kan dock låna ut sitt inlogg till övriga medlemmar i hushållet.

Med ett digitalt konto kan du logga in på sajten och se dina användaruppgifter, din köphistorik och vilka tidningar du prenumererar på. Du behöver också ditt konto för att ta del av vårt plusmärkta innehåll på nyhetssajten och i nyhetsappen, för att läsa e-tidningen och för att ta del av exklusiva erbjudanden i läsarshoppen. Om du behöver hjälp med att logga in eller skapa inloggningsuppgifter, läs mer under Min prenumeration här på sajten.

Det verkar som att du redan har ett konto och inloggningsuppfiter hos oss. Har du testat att logga in? Gå till nyhetssajten och klicka på ”logga in” i det övre högra hörnet.

Gå in på nyhetssajten och klicka på Logga in (om du inte är inloggad) alternativt ditt namn (om du redan är inloggad) i det övre högra hörnet på sidan. Välj alternativet Kontoinställningar. Här kan du nu se och ändra dina användaruppgifter i en kontoöversikt.

Ja, du använder samma inloggningsuppgifter.

Till Toppen

Betalning

Ja, det kan du. Om du vill betala med autogiro behöver du själv göra en anmälan. Det gör du enklast genom att logga in i din internetbank. Om du inte har tillgång till internetbank kan du också skriva ut blanketten medgivande för autogiro, skriva under och skicka den med post till: Kundcenter, Svarspost 20532677, 700 08 ÖREBRO. Har du andra frågor kring betalning, kontakta kundcenter.
När du valt att betala din prenumeration via faktura skickas en pappersfaktura hem till dig för den period du valt. Det tillkommer då en aviseringsavgift på fakturan på 39 kr.
Genom att betala din prenumeration via autogiro dras pengar från ditt konto varje månad den 27:e. Då den 27:e är en helgdag sker dragningen kommande vardag.
Det beror troligen på att ditt autogiromedgivande inte har blivit registrerat ännu. Vi skickar då ut en faktura istället. Du kan kontrollera dina autogiromedgivanden i din internetbank eller genom att kontakta din bank.
Plus 1 kr kan du köpa enkelt och smidigt med Klarnas betallösning, oavsett om du köper via din dator, mobil eller läsplatta. Det ger dig möjlighet att välja mellan kreditkort, faktura, samlat på ditt Klarna konto eller banköverföring. Välj det betalalternativ som passar dig bäst.

Idag kan du inte köpa vårt nyhetspaket plus direkt via vår nyhetsapp. Vi jobbar med att lösa detta och kommer under hösten lansera en betallösning även via våra nyhetsappar. På vår nyhetssajt tecknar du snabbt och enkelt ditt nyhetspaket Plus som sedan ger dig fri tillgång till hela vår nyhetsapp med samma inloggningsuppgifter.

Ja. Vilken sorts kompensation vi erbjuder kan variera beroende på vilken prenumerationsform du har, och hur du valt att betala för din prenumeration. Kontakta vårt kundcenter så hjälper vi dig.
Till Toppen

TVsändningar

Ja, om du har en Androidenhet kan du strömma livesändningen till din TV med Chromecast.

Ja, om du har Mac eller iPhone kan du strömma livesändningen till din AppleTV.

En video som hackar beror i de flesta fall på din egen internetuppkoppling, vi rekommenderar i de fallen att sänka kvalitén på videon vilket du gör via kugghjulet i spelaren förutsatt att du tittar via en dator. Du kan också kontrollera att din internetuppkoppling samtidigt inte används till att exempelvis ladda upp eller ner video, streama annat videoinnehåll eller att uppkopplingen används till onlinespel. Stäng ner dessa strömmar, program eller enheter och prova igen.

Du kan testa din uppkoppling på bredbandskollen.se. Vi rekommenderar minst 5 Mbps ner och 1 Mbps upp för att du ska kunna ta emot en livesändning i god kvalitet. Dock är det ingen garanti för att en sändning fungerar då bredbandskollen.se inte mäter mot den streamingserver du tittar via utan mätningen sker mot flera mätpunkter på Internet.

Om du upplever att ljudet ekar, kontrollera att du inte har två fönster/flikar som båda visar samma video/sändning. Om du inte får något ljud alls, kontrollera att din dator spelar upp ljud genom att lyssna på någon annan fil (ljud/video) i en mediaspelare.

Du kan vända dig till support@solidtango.com som är vår leverantör av tjänsten.