Prova på

Frågor och svar om nya Bärgslagsbladet/Arboga Tidning

Vanliga frågor

När våra läsares medievanor förändras, måste vi som medieföretag förändras med dem. Därför gör vi om Bbl/AT. Förändringen är nödvändig för att långsiktigt säkra att Arboga, Köping och Kungsör fortsätter att bevakas - så att du kan fortsätta läsa om vad som händer där du lever, bor och jobbar. Allt fler väljer att konsumera våra nyheter i digitala kanaler. Allt färre prenumererar. Detta är en förändring av medievanor som sker på alla medieföretag, och ger oss minskade intäkter. Journalistiken är fortsatt stark, men den ekonomiska kalkylen går inte längre ihop.

Nej, det finns inga sådana planer. Tidningen kommer att finnas kvar som papperstidning tre dagar i veckan, och resterande dagar läser du den som e-tidning.
E-tidningen är en digital kopia av papperstidningen, som du kan läsa via din dator, surfplatta eller mobiltelefon, när och var du vill. E-tidningen finns tillgänglig redan från kl 01 på morgonen och kommer ut årets alla dagar – även helger och röda dagar. Vi hjälper dig gärna att komma igång!

Du kan läsa e-tidningen varje dag, året om – även på lördagar, söndagar och alla röda dagar.
E-tidningen är en digital kopia av papperstidningen, som du kan läsa via din dator, surfplatta eller mobiltelefon, när och var du vill. E-tidningen finns tillgänglig redan från kl 01 på morgonen.

Ja, e-tidningen kommer att finnas tillgänglig för våra läsare varje dag, året om. Även röda tidningsfria dagar när ingen papperstidning utkommer.

Ja, papperstidningens distribution kommer att fortsätta precis som vanligt - du får din tidning på måndagar, onsdagar och fredagar samma tid som du är van vid. Övriga dagar kan du läsa e-tidningen, som finns tillgänglig redan från kl 01 på morgonen.

Ja, taltidningen läses in alla dagar som BBL/AT kommer ut – det vill säga sju dagar i veckan.

Vi vet att det finns geografiska områden där uppkopplingen fungerar sämre, och det beklagar vi. Med vår e-tidningsapp kan du dock ladda ner e-tidningen direkt till din mobil eller surfplatta när du har bättre uppkoppling, och sedan läsa tidningen offline. Kontakta vårt kundcenter för att få hjälp.

Du kan läsa e-tidningen på flera olika sätt. Om du inte har en dator kan du läsa e-tidningen via webbläsaren eller e-tidningsappen i en surfplatta, eller via e-tidningsappen i din mobiltelefon.
Lokalt i Arboga och Köping kommer e-tidningskurser hållas under november, december och januari. Där kan du lära dig hur du kan använda e-tidningen och få hjälp att komma igång.

Vi tror att det är viktigt att våra kunder, även de som haft tidningen under många år, lär känna vårt läsvärda innehåll i våra digitala kanaler. När vi utvecklar våra digitala erbjudanden tar vi inte bort något som våra kunder är vana vid att få, de får istället tillgång till mer lokal journalistik i flera kanaler än innan. Det är en utveckling som allt flera efterfrågar och därför har vi valt att paketera våra nya erbjudanden så här.

I en stor undersökning som vi gjort deltog flera som kan kallas äldre läsare. Det visar sig att flertalet har en ganska stor datavana. De gör till exempel sina bankärenden och håller kontakt med sina barn och barnbarn digitalt, och vi tror att med hjälp och stöd från oss kan de ta steget över till den digitala världen även gällande nyheter.
Lokalt i Arboga och Köping har dessutom e-tidningskurser hållts. Där har våra läsare lärt sig hur de kan använda e-tidningen och få hjälp att komma igång.

Till Toppen

Pris- och prenumerationsfrågor

Vanliga frågor

Nej, priset kommer inte att förändras.
Din prenumeration på BBL/AT kommer under 2017 att ha samma pris som den haft under 2016. BBL/AT går från fem till tre dagars papperstidning, men förändringen innebär också att du nu får tillgång till tidningen alla sju dagar i veckan. Du får nämligen också tillgång till
e-tidningen som utkommer årets alla dagar, även helger och röda dagar. Du får alltså mer än innan, för samma pris.

Vi har under året utvecklat vårt erbjudande till dig, så att du nu kan få ut ännu mer av din prenumeration:
- Infört smidig e-tidningsapp som du läser i din telefon eller surfplatta
- Ny nyhetssajt samt förbättrad kundservice på webben
- Ny nyhetsapp med geopositionering
- Från och med vecka 49 fri tillgång till en ny digital satsning kallad Plus, exklusivt för dig som prenumererar. Satsningen innebär att vi satsar ännu mer på den unika, lokala journalistiken, och gör den tillgänglig enbart för dig som är prenumerant. Det betyder att en hel del material på bblat.se då inte längre kan läsas gratis av alla. 

Du som prenumerant har även kvar dina förmåner, såsom gratis privatannonser och förmånserbjudanden i tidningen.

Nej, e-tidningen ingår i alla våra nyhetspaket och du kan inte välja bort någon del. Vi tror att det är viktigt att våra kunder, även de som haft tidningen under många år, lär känna vårt läsvärda innehåll i våra digitala kanaler.
När vi utvecklar våra digitala erbjudanden tar vi inte bort något som våra kunder är vana vid att få, de får istället tillgång till mer lokal journalistik i flera kanaler än innan. Det här är en utveckling som allt flera efterfrågar och därför har vi valt att paketera våra erbjudanden så här.

Eftersom priset inte förändras ligger dina inbetalade pengar kvar. Din prenumeration fortlöper som vanligt och övergår automatiskt i den nya frekvensen – med utgivning årets alla dagar. 

Till Toppen

Uppdaterade prenumerationsvillkor

Vi har uppdaterat våra prenumerationsvillkor för dig som är kund hos oss. Du hittar de nya villkoren under fliken ”Min prenumeration”, eller genom att klicka här.

Till Toppen