Boka annons

För dig som är prenumerant

Bokning

Vanliga frågor

Många annonser går att boka via sajten. Välj annonskategori ovan för att boka din annons. Du kan även, mot en extra kostnad, få hjälp av vårt kundcenter att boka din annons.

För att utnyttja dina gratisannonser måste du boka dem själv här på sajten. Det gör du genom att välja önskad kategori märkt med prenumerant ovan. Behöver du hjälp är du välkommen att kontakta vårt kundcenter.

Bokar du din annons via sajten behöver vi den senast kl 17:00 tre arbetsdagar före införandet. Om du vill ringa, mejla eller skicka vanligt brev till vårt kundcenter så ska materialet vara oss tillhanda senast kl 12 tre vardagar före införandet. Vid större helger kan andra tider och dagar gälla, se vår annonsering.

Om du är missnöjd kan du reklamera din annons till oss. Då behöver vi din reklamation senast sju dagar efter annonsens publicering. Vänd dig till vårt kundcenter så hjälper de dig.

Nej, vi har ingen webbokning för dödsannonser, sorgtack eller minnesannonser. Du behöver vända dig till en begravningsbyrå för att få hjälp med att göra en annons. Vill du ha ytterligare information ber vi dig att kontakta vårt kundcenter.

Till Toppen

Betalning

Vanliga frågor

När du bokar en annons via webben kan du antingen betala med ditt kort (VISA eller Mastercard) eller med direktbetalning (Bankdirekt). Vi har avtal med Nordea, Swedbank, Handelsbanken och SEB.

Ja, men då måste du kontakta vårt kundcenter. En fakturaavgift på 50 kr tillkommer utöver annonskostnaden.

Nej. Vid köp av annonser via Internet gäller distansavtalslagen. Observera att ångerrätt inte gäller då varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas.

Till Toppen

Bilder

Vi vill att din bild ska se så bra ut som möjligt i den tryckta tidningen. Här nedan finns några tips.

Vanliga frågor

Dessa tumregler gäller för en bild i dagstidningstryck:
- Bilden bör ha ett bra ljus. En bild som är mörk från början, blir ännu mörkare i tryck.
- En ljus bakgrund är att föredra.
- Färginställningen ska vara RGB.
- En bild som från början är liten i storlek och upplösning, blir pixlig (bildpunkterna blir synliga) och grynig när den dras upp i storlek.
- Text i bilden är inte tillåtet.
Annonsören ansvarar för att bilden håller en god tryckbar kvalitet. Tidningen erbjuder ny annons om bilden från början håller god kvalitet men blir dålig i tryck.
Bilderna är skyddade enligt upphovsrättslagen. Fotograf måste anges om det är en yrkesfotograf som tagit din bild. Bilden ska då också godkännas för publicering av honom/henne.

Kolla så att din bild har rätt format och storlek, se ovan. Om du ändå har problem med att ladda upp din bild kan du prova en annan webbläsare och kontrollera din internetuppkoppling.  Vi rekommenderar Google Chrome eller Mozilla Firefox. Tänk på att stora bilder kanske inte kan laddas via din mobila uppkoppling.

Till Toppen

Annonsvillkor