Boka annons

För dig som är kund

Bokning

Vanliga frågor

Alla privatannonser går att boka via sajten. Välj annonskategori ovan för att lägga in din annons. Prylar, Motor och Bostad kan bara bokas via sajten men när det gäller familjeannonser och övriga privatannonser kan du även, mot en extra kostnad, få hjälp av kundcenter.

För att utnyttja dina gratisannonser måste du boka dem själv här på sajten. Det gör du genom att välja önskad kategori märkt med prenumerant ovan. Behöver du hjälp är du välkommen att kontakta vårt kundcenter.

Bokar du din annons via sajten behöver vi den senast kl 17:00 tre arbetsdagar före införandet. För famljeannonser kan du kan även skicka in din annonstext till vårt kundcenter via post, mejl eller telefon. Då behöver vi ha underlaget senast kl 09.00 sex arbetsdagar innan införande.

Vänd dig till vårt kundcenter så hjälper de dig.

Nej. Vi rekommenderar att du vänder dig till en begravningsbyrå för att få hjälp med att göra en annons.

Till Toppen

Betalning

Vanliga frågor

När du bokar en annons via webben kan du antingen betala med ditt kort (VISA eller Mastercard), direktbetalning (Bankdirekt) eller via en elektronisk plånbok kallad "PayEx-konto".

Nej. Vid köp av annonser via internet följer vi distanslagen. Då gäller inte ångerrätten.

Till Toppen

Bilder

Vi vill att din bild ska se så bra ut som möjligt i den tryckta tidningen. Här nedan finns några tips.

Vanliga frågor

Dessa tumregler gäller för en bild i dagstidningstryck:

• Bilden bör ha ett bra ljus. En bild som är mörk från början, blir ännu mörkare i tryck.
  • En ljus bakgrund är att föredra.
  • Färginställningen ska vara RGB.
  • En bild som från början är liten i storlek och upplösning, blir pixlig och grynig när den dras upp i storlek.
  • Text i bilden är inte tillåtet.
  • Vi ansvarar inte för dåliga bilder och hur de ser ut i tryck. Vi erbjuder dock en ny annons om bilden från början håller god kvalitet men blir dålig i tryck.

Kolla så att din bild har rätt format och storlek, se ovan. Om du ändå har problem med att ladda upp din bild kan du prova en annan webbläsare och kontrollera din internetuppkoppling.  Vi rekommenderar Google Chrome eller Mozilla Firefox. Tänk på att stora bilder kanske inte kan laddas via din mobila uppkoppling.

Till Toppen

Annonsvillkor