Konto

Vanliga frågor

I ditt digitala konto kan du se dina användaruppgifter, din köphistorik och vilka tidningar du prenumererar på.

Vi byter system och har flyttat dina användaruppgifter. För att kunna fortsätta läsa e-tidningen och göra dina prenumerationsändringar såsom uppehåll, adressändring samt boka dina gratisannonser vill vi därför be dig att aktivera ditt konto på nytt.  Aktivera mitt konto.

För att du redan har ett aktivt konto hos oss.

Gå in på nyhetssajten och välj Logga in (om du inte är inloggad) alternativt Ditt namn (visas om du är inloggad) längst upp på sidan. Välj alternativet Kontoinställningar. Här kan du nu se och ändra dina användaruppgifter i en kontoöversikt.

Till Toppen

Inloggning och lösenord

Vanliga frågor

Ta kontakt med vårt kundcenter, så hjälper de dig att se vad du har för användarnamn. Användarnamnet är samma som den e-postadress du registrerat hos oss.

Nej, det är inte möjligt att ha flera inlogg kopplade till samma prenumeration. Inlogget är kopplat till den i hushållet som står skriven på prenumerationen och ska betraktas som en värdehandling. Personen som står på prenumerationen kan dock  låna ut sitt inlogg till övriga medlemmar i hushållet.

Ja, du använder samma inloggningsuppgifter.

Till Toppen

Appar

Vanliga frågor

I e-tidningsappen laddar du hem och läser e-tidningen som är en digital kopia av papperstidningen. ta del av appens innehåll behöver du ha köpt en prenumeration på något av våra nyhetspaket samt ha ett aktivt konto på sajten. I e-tidningsappen kan du läsa en publikation medan den laddas ner, läsa äldre tidningar via ett arkiv samt får tillgång till nedladdade publikationer i flygplansläge. Via vår nyhetsapp får du istället samma nyhetsflöde som det som finns på vår sajt. Skillnaden från sajten är att du själv kan välja vilka notiser du vill få, och kan tex välja att bara få nyheter från ett specifikt område som t ex din egen stadsdel, eller notiser om nyheter som handlar om ett specifikt ämne t ex sport. Nyhetsappen är också gratis.

Antingen är minnet fullt på din enhet eller så saknar du internetuppkoppling. Du kan också prova med att uppdatera eller radera appen och ladda ned den på nytt.

1. Gå in i e-tidningsappen
  2. Klicka på på fliken "Hämtade" högst upp i appen
  3. Nu visas de nummer du har sparade på telefonen. Klicka på "Ta bort" för att rensa nedladdade tidningar från din mobil.

Gå in på menyvalet "Mina nyheter" och sedan klickar du på kugghjulet högst upp till höger på enheten. Välj sedan "Hantera notiser".

Till Toppen

Livesändningar

Vanliga frågor

Ja, om du har en Androidenhet kan du strömma livesändningen till din TV med Chromecast.

Ja, om du har Mac eller iPhone kan du strömma livesändningen till din AppleTV.

En video som hackar beror i de flesta fall på din egen internetuppkoppling, vi rekommenderar i de fallen att sänka kvalitén på videon vilket du gör via kugghjulet i spelaren förutsatt att du tittar via en dator. Du kan också kontrollera att din internetuppkopplingen samtidigt inte används till att exempelvis ladda upp eller ner video, streama annat videoinnehåll eller att uppkopplingen används till onlinespel. Stäng ner dessa strömmar, program eller enheter och prova igen.

Du kan testa din uppkoppling på bredbandskollen.se. Vi rekommenderar minst 5 Mbps ner och 1 Mbps upp för att du ska kunna ta emot en livesändning i god kvalitet. Dock är det ingen garanti för att en sändning fungerar då bredbandskollen.se inte mäter mot den streamingserver du tittar via utan mätningen sker mot flera mätpunkter på Internet.

Om du upplever att ljudet ekar, kontrollera att du inte har två fönster/flikar som båda visar samma video/sändning. Om du inte får något ljud alls, kontrollera att din dator spelar upp ljud genom att lyssna på någon annan fil (ljud/video) i en mediaspelare.

Du kan vända dig till support@solidtango.com som är vår leverantör av tjänsten.