Hur fungerar nyhetsappen?

Här nedan beskrivs de viktigaste funktionerna i nyhetsappen när du använder appen för iPhone. Nyhetsappen går att installera på iPad/Android platta men stöder inte denna typ av enhet. Vi garanterar därför inte full funktionalitet utan rekommenderar att använda nyhetsappen i iPhone eller Android-mobil.

Funktionerna vi beskriver fungerar på ett liknande sätt för Android och alla nyhetsappar för Mittmedia finns givetvis också för Android.

I bilderna nedan visar vi hur Arbetarbladets nyhetsapp ser ut i en iphone, men det fungerar på liknande sätt i alla nyhetsappar från Mittmedia.

Hur laddar man ner nyhetsappen?

Så laddar du hem nyhetsappen

För att hitta och ladda ner Mittmedias nyhetsappar öppnar du Appstore (för iOS) eller Google play (för Android)  i din telefon. Väl där söker du efter den titel som du letar efter, i det här fallet visar vi bilder från Arbetarbladets nyhetsapp. Välj att ladda ner appen så hamnar den på din hemskärm.  Här hittar du appen

Startsidan i appen

Startsidan i nyhetsappen

När du startar appen första gången möts du av startsidan för den titel du valt att ladda ner. Här hittar du ett urval av de största och senaste nyhetsartiklarna. Om du är inloggad (ser du under inställningar) så kommer startsidan att anpassas efter de nyhetskategorier och områden som du läser mest om. Senaste nytt-fliken i toppen visar ett kronologiskt flöde med de senaste nyheterna och Mest läst visar ett flöde med de artiklar som är mest lästa under det senaste dygnet.

Logga in / Skaffa plus

Skaffa Plus i nyhetsappen

Första gången du klickar på en artikel som är del av vårt Plus-erbjudande (vilket de flesta är) så behöver du logga in. Du loggar in med samma inloggningsuppgifter du tidigare har använt på sajten eller i e-tidningsappen. Saknar du inloggningsuppgifter så kan du prova Plus gratis i en månad och sedan välja att fortsätta prenumerera för 99 kronor per månad. Köp av Plus stöds endast för iOS (Iphone och Ipad). Om du har en Android så behöver du köpa Plus och skaffa konto på våra sajter för att sedan logga in i appen.

Tips: Köper du Plus från en iOS enhet så kom ihåg att om du skapar ett konto (det gör du enkelt i samma flöde du köper i) så kan du logga in med samma användaruppgifter på vår sajt.

Flödet “Följer”

Nyhetsappen: Följer

Första gången du går in på menyalternativet “Följer” så ställer du enkelt in de områden och ämnen du vill följa. När du ställt in detta kommer allt du följer att hamna under denna flik och om du väljer att slå på notiser så får du en notis så fort det publiceras en nyhetsartikel i något av de områden eller ämnen du valt att följa.

Avdelningar

Avdelningar i nyhetsappen

Under avdelningar hittar du de olika kategorierna som finns i appen. I vissa fall finns inte alla kategorierna som finns på motsvarande sajt, detta beror på att vi har tekniska begränsningar i appen som gör att vi inte kan visa ut dessa avdelningar.

Inställningar

Inställningar i nyhetsappen

Under Inställningar kan du ändra dina inställningar. Ändra de områden och ämnen du följer, ändra dina notisinställningar eller hantera ditt plus-abonnemang (går endast att hantera för iOS). Här hittar du också information om appen och de villkor som gäller för plus-köp. Det är även här du kan logga ut eller välja att logga in med andra användaruppgifter.

Teknisk info

Våra nyhetsappar fungerar i iOS version 9.0 eller senare samt i Android 4.3 eller senare.  Om du har ett äldre operativsystem behöver du uppdatera din enhet. Om din enhet inte stödjer nya operativsystem så kan du givetvis ta del at plus i din webläsare på vår sajt istället.