Hur fungerar nyhetsappen?

Här nedan beskrivs de viktigaste funktionerna i nyhetsappen.
Nyhetsappen har tidigare kunnat installeras på surfplattor men från oktober 2019 finns stöd endast för mobiltelefoner med iOS eller Android.

I bilderna nedan visar vi hur Arbetarbladets nyhetsapp ser ut i en iphone, men det fungerar på liknande sätt i alla nyhetsappar från Mittmedia.

Funktionerna vi beskriver fungerar också på ett liknande sätt för Android-telefoner.

Hur laddar man ner nyhetsappen?

Så laddar du hem nyhetsappen

För att hitta och ladda ner Mittmedias nyhetsappar öppnar du Appstore (för iOS) eller Google play (för Android)  i din telefon. Väl där söker du efter den titel som du letar efter, i det här fallet visar vi bilder från Arbetarbladets nyhetsapp. Välj att ladda ner appen så hamnar den på din hemskärm.

Startsidan i appen

Startsidan i nyhetsappen

När du startar appen första gången möts du av startsidan för den titel du valt att ladda ner. Här hittar du ett urval av de största och senaste nyhetsartiklarna. Om du är inloggad (se nedan hur du loggar in) så kommer startsidan att anpassas efter de nyhetskategorier och områden som du läser mest om. Senaste nytt i toppen visar ett kronologiskt flöde med de senaste nyheterna och Mest läst visar ett flöde med de artiklar som är mest lästa under det senaste dygnet.

Så här skräddarsyr du din upplevelse i appen

Logga in

För att kunna ta del av allt innehåll i appen behöver du logga in.
Gå in under Inställningar på menyn. Under rubriken KONTO loggar du in med samma inloggningsuppgifter som du tidigare har använt på sajten eller i e-tidningsappen.

Flödet “Följer”

Nyhetsappen: Följer

Under FÖLJER på menyn kan du välja vilka områden och ämnen du är intresserad av att följa och som då visas i ditt flöde..

Första gången du klickar på menyn får du göra dina personliga inställningar:

-Välj ”Gå vidare
-Ange din hemadress
-Markera dina områden som du vill följa
-Klicka på ”Gå vidare>” uppe i högra hörnet
-Markera vilka ämnen du vill följa
-Klicka på ”Gå vidare>” uppe i högra hörnet
-Välj ”Slå på notiser” och ”Tillåt” om du vill få notiser när nyheter i dina områden eller med dina ämnen publiceras. Vill du inte få notiser väljer du ”Inte nu”. (Du kan senare ändra dina val under inställningar)

Följ ett ämne, ett område eller en artikelserie

Du kan också välja att följa ett ämne, ett område eller en artikelserie direkt från en artikel. Det gör du genom att klicka på knappen Följ som visas inne i artikeln. Artiklar från det du valt att följa (ämne, område eller artikelserie) kommer då att visas i ditt Följer-flöde. Om du har valt att aktivera notiser kommer du få en pushnotis när det publiceras artiklar inom det du följer.

Avdelningar

Avdelningar i nyhetsappen

Under Avdelningar på menyn hittar du de olika nyhetskategorierna som finns i appen. I vissa fall finns inte alla kategorier som finns på motsvarande sajt, detta beror på att vi har tekniska begränsningar i appen som gör att vi inte kan visa ut dessa avdelningar.

Inställningar

Inställningar i nyhetsappen

Under Inställningar på menyn kan du ändra dina inställningar.
Här ser du om du är inloggad i appen, och kan välja att logga ut eller logga in med andra användaruppgifter.

Hantera plus-abonnemang
Fungerar endast för dig som har iOS och som har blivit kund via appen.

Notisinställningar Här ställer du in hur du vill ha dina notiser (via din mobils inställningar). Du kan även aktivera och avaktivera notiser.

Mina områden Här kan du ändra dina inställningar om vilka områden du vill följa eller inte följa.

Mina ämnen Här kan du ändra dina inställningar om vilka områden du vill följa eller inte följa.

Under rubriken INFORMATION hittar du information om appen och de villkor som gäller.

Vill du ha mindre sport i ditt flöde?

Tycker du att du får upp för mycket sport i ditt flöde så kan du enkelt välja att visa mindre sport med vårt sportfilter.
Högst upp på sidan Start i menyn kan du aktivera (eller avaktivera) funktionen ”Visa mindre sport i mitt flöde”. Då försvinner större delen av sportinnehållet från ditt flöde.

Teknisk info

Våra nyhetsappar fungerar i iOS version 9.0 eller senare samt i Android 4.3 eller senare.  Om du har ett äldre operativsystem behöver du uppdatera din enhet. Om din enhet inte stödjer nya operativsystem så kan du givetvis ta del av plus i din webbläsare på vår sajt istället.