Varför är sidorna ibland suddiga i nya Samsung med Android 9 ?

En del av våra användare som har splitter nya Samsung-surfplattor med Android 9 har rapporterat att sidorna i e-tidningen ser suddiga ut. “Sämre än i min gamla platta”, säger de.

Orsaken är att Samsung i sin nya modell gjort om hur tidningsbilder renderas.

Vår leverantör känner till problemen och arbetar med en uppdatering av appen, så att den ska ge skarpa tidningsbilder inom kort även i dessa nya plattor med Android 9.

Suddigheten gäller främst hela tidningssidor. Vid inzooming tycks det fungera bättre.

Tills vidare rekommenderar vi att använda läsläget, det vill säga klicka på artiklarna för att öppna dem i läsvänligare format, där man även kan bläddra sig genom tidningens artiklar.