Hur zoomar jag smidigast i e-tidningen på dator?

Webbversionen av Gefle Dagblad. Använd tangenterna 2,3,4,5 för att snabbt zooma in. Eller öppna fullskärmsläget för att få maximal storlek.

Om du vill zooma in snabbt i e-tidningen på datorn är det smidigt att använda tangentbordet.

Tryck på 2, 3, 4 eller 5 för att snabbt zooma in på tidningssidan. Med 5 zoomar du in mest. Du kan när som helst trycka på någon av de andra siffrorna för att ändra zoom-nivå.

Tryck på 1 för att visa hela tidningssidan i webbläsaren.

Tryck på 0 för att återgå till ursprungsläget.

När du zoomat in kan du använda piltangenterna på tangentbordet för att flytta dig till höger, vänster eller upp och ner.

För att öppna fullskärmsläget på datorn behöver du öppna inställningarna i den svarta Kontrollpanelen i skärmens nederkant (Tryck på de tre prickarna längst till höger). Välj sedan ”Fullskärmsläge”.

När du vill lämna fullskärmsläget kan du trycka på ESC-tangenten.

Du kan givetvis zooma även genom att klicka på zoom-knapparna i kontrollpanelen. Eller använda scroll-hjulet på musen, eller ibland styrplattan på en bärbar dator. Det kan fungera lite olika beroende på hur du gör.

Men tangenterna är oftast det snabbaste och smidigaste sättet på datorn.

Använder du mobil eller surfplatta kan du ladda ned appen istället.