Varför får jag ett brev om avvikande autogiro-betalning?

Om du betalar din prenumeration med autogiro dras normalt samma belopp från ditt bankkonto varje månad.
Men i vissa fall drar vi ett högre belopp. Och det är då vi enligt reglerna måste skicka ett brev med information till dig som kund.

I brevet finns angivet olika orsaker till att det dras  ett annat belopp. Tyvärr kan vi inte i brevet ange exakt orsak till varför just ditt belopp avvek.

De sannolika förklaringarna är någon av dessa:
Vi drar ett högre belopp för att prenumerationen inte var aktiv vid den senaste dragningen.
Vi drar ett högre belopp för att du nyligen bytt från faktura till autogiro.
Vi drar ett högre belopp för att prenumerationen är nystartad/omstartad.

Är du osäker på vilket det ordinarie beloppet är ber vi dig kontrollera på din internetbank eller att titta på senaste kontoutdraget.