Kan jag dela artiklar och sidor från e-tidningen?

Så här delar du ett tidningsuppslag om du läser e-tidningen på datorn: Tryck på kontrollpanelens knapp för Fler inställningar, och välj Dela uppslag.

Om du är prenumerant och inloggad i e-tidningen har du varje dag möjlighet att dela en artikel och ett tidningsuppslag genom de inbyggda funktionerna.

Du kan dela genom att skicka en länk till en vän eller genom att publicera på sociala medier.

Den som öppnar en sådan delad länk kan läsa artikeln eller sidan utan att logga in, men möts först av ett erbjudande om att prenumerera.

På det här viset kan du tipsa dina vänner om artiklar i tidningen. Och vi hoppas förstås att dina vänner ska uppskatta tidningen så mycket att de själva börjar prenumerera.

Den här delningen är begränsad så att du kan dela maximalt en artikel och ett tidningsuppslag per dag.

Du måste använda e-tidningens inbyggda delningsverktyg för att kunna skicka en ”öppen” länk.

Om du delar på annat sätt, till exempel genom att skicka sidans adress i webbläsarfönstret till någon så kan mottagaren inte öppna artikeln eller sidan utan att logga in som prenumerant.

För att dela i e-tidningens webbversionen går du till den svarta kontrollpanelen i botten, trycker på Fler inställningar (tre prickar) och väljer sedan Dela uppslag eller Dela artikel.

För att dela i e-tidningsappen använder du ikonen uppe i höger hörn för att dela ett uppslag, och i artikelläget finns en blå knapp längst ner i artikeln.